Savršeno jelo za grijanje tijela a i duše.
Ovaj jednostavni recept može skuhati bilo tko. Brzo je gotovo, a osjećaj zadovoljstva nakon što ga pojedete traje satima.
Recept:
- U blender ubacite datulje s 3 šalice vode. Ako su datulje vrlo tvrde, namočite ih u vodi sat – dva. Nije potrebno blendati predugo, tek toliko da se datulje usitne i sjedine s vodom.
- U ovom receptu nema prženja niti dinstanja što ga čini odličnim za osobe koje smanjuju unos masti u tijelo.
- U posudu za kuhanje stavite sve sastojke s liste, pustite da proključa te kuhajte pola sata.
- Crvena leća se vrlo brzo skuha pa možete i provjeriti koja vam tekstura chilija odgovara.
- Nakon što je skuhana, ostavite je 10-15 minuta da se „odmori”.
- Poslužite s kuhanom rižom. Gotovo jelo možete ukrasiti korijanderom ili peršinom ako ga imate.
Lista sastojaka:
- 3 datulje, blendati s vodom
- 2 češnjaka, sitno nasjeckana
- 3 šalice vode
- 1 konzerva sjeckane rajčice
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1/2 crvene paprike, nasjeckane
- 1/2 luka, nasjeckano
- 1 šalica crvene leće (isprati)
- 1 žličica chilija u prahu ili kajenske paprike
- 1 žličica crvene paprike (može i dimljena)
- 1 žlica vinskog octa